n    NIEUWE LESSEN!

Hatha Yoga en Yin Yoga door Willie Rozendal

Hatha Yoga – dinsdag 19:00 uur (1 uur)

Hatha yoga is een veel omvattende vorm van yoga. “Ha” betekent zon en “tha” betekent maan. Een betekenis van “yoga” is verbinding; verbinding met jezelf en de wereld om jou heen.

In de lessen hebben we aandacht voor de ademhaling, bewegen we, in bijvoorbeeld de zonnegroet of de maangroet en worden verschillende fysieke houdingen aangenomen. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar gedurende de les af. Elke les sluiten we af met ontspanning; een wezenlijk onderdeel van de beoefening,

Er zit een aantal onderdelen in de lessen, die herhaald worden. De kracht hiervan zit hem in de herhaling. Natuurlijk is er afwisseling en blijft er steeds iets te ontdekken.

De lessen zijn voor iedereen geschikt die door inspanning wil ontspannen.

Tijdens inspanning warmen we op en tijdens ontspanning koelen we weer af. Daarom is het fijn om comfortabele kleding in laagjes te dragen en sokken voor tijdens de eindontspanning.

Voor cursisten van Dolfijn Body & Mind mag deze les ook gebruikt worden als inhaalles. (Bijvoorbeeld je miste een Pilates les, en om in te halen kom je naar deze Hatha Yoga les. Afstemmen gebeurt via Whatsapp met Nicolette – 0622324302)

 

 

Yin yoga – dinsdag 20:15 uur (1 uur)

Yin Yoga is heel geschikt voor mensen met een actieve (yang) leefstijl. Maar ook voor mensen die veel zitten, tijdens werk bijvoorbeeld, kan deze vorm van yoga heel fijn zijn. In deze les bewegen we op een rustige manier en wordt er op een zachte manier ruimte gemaakt in het lichaam. Deze beoefening is niet gericht op het sterk en soepel worden van spieren, maar op bindweefsel en gewrichten. Dit wordt gedaan door ruimte te maken in het bindweefsel, wat om de spieren heen zit. 

 Het draagt bij aan een gevoel van ruimte in zowel lichaam als geest. De houdingen worden wat langer aangehouden. Zo is er tijd om steeds een beetje meer spanning los te laten. De beoefening heeft daarmee een wat meditatief karakter.

Omdat de houdingen zittend en liggend worden gedaan, is het toegankelijk voor iedereen.

Comfortabele kleding (zonder ritsen en riemen) is hier aan te raden. Sokken kunnen tijdens de hele les aan blijven.

Voor cursisten van Dolfijn Body & Mind mag deze les ook gebruikt worden als inhaalles. (Bijvoorbeeld je miste een Pilates les, en om in te halen kom je naar deze Yin Yoga les. Afstemmen gebeurt via Whatsapp met Nicolette – 0622324302)

 

Recensies Yin Yoga bij Willie:

* ik heb na de Yin les geslapen als een roos. Het was een ontspannen en fijne rustige begeleiding (7/11/23)

* ik werd er zo ontspannen van, kwam echt helemaal tot rust tijdens de oefeningen. Willie sprak duidelijk en rustig, zacht ook. Dit is ook wat ze uitstraalde. Ik zou dit graag vaker doen. (7/11/23)

* ja heel fijn. Volgende week kom ik weer en neem een vriendin mee. Het gaf me heel veel ontspanning. De oefeningen gaven mij het gevoel dat het weinig inspanning kostte. Naderhand voelde ik dat er veel bereikt was; heel ontspannen voelde ik mij erna. (7/11/23)