Nieuws

massage beach        € 30 per uur voor deelnemers van Dolfijn Body & Mind

Trakteer jezelf of een ander met een massage van een uur. Hierbij is een ontvangst met een kopje thee. De ruimte straalt rust uit en de temperatuur is er aangenaam. Hierbij is er keuze uit een heerlijke massage olie met arnica, calendulan, kokosolie of neutrale olie. Wil je liever de kleding aanhouden? Dat kan ook.

Je kan ook kiezen voor een Reiki behandeling zijn. Reiki is het doorgeven van energie via de handen. Je kleren kan je hierbij gewoon aanhouden. De Reiki behandelaar geef energie door via de handen. Meestal zijn de handen iets van jou af, soms met jouw toestemming is er een aanraking.

Misschien herinner je je dat je je ooit pijn deed, en dat iemand een hand op jou legde. Die hand kan dan warm aanvoelen. Die warmte, dat is de energie. En die warmte/energie kunnen we aan een ander doorgeven. Dat kan met de handen op het lichaam en kan ook met de handen iets van het lichaam af; ook dan kan je het nog steeds voelen.

Door een Reiki behandeling kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven. Als dat gebeurt gaat het weer stromen. Je zou het kunnen vergelijken met een tuinslang die dubbel zit. Het water kan er dan niet meer doorheen stromen. Als de knik eruit is, kan het weer stromen. Nou zo gaat het ook met een Reiki behandeling. De Reiki behandelaar haalt voor jou de knik er weer uit. Je hoeft er niet eens in te geloven. Je hoeft het alleen maar te ondergaan.

Voor een afspraak Bel of Whatsapp naar 0622 324 302

 

 

* Dolfijn Body & Mind en De Zonnebloem

krant-yes-blijven-zonnebloem

 

Dolfijn Body & Mind zit in het pand De Zonnebloem. Dit was een basisschool en nu wordt het verhuurd. Dolfijn Body & Mind geeft hier lessen Pilates, Body & Mind en Nia.

In 2017 kon iedereen een plan indienen voor een nieuwe definitieve bestemming van De Zonnebloem. Er werden 19 plannen ingediend; in 1 van de plannen nam Building Design uit Zenderen Dolfijn Body & Mind mee in haar plan. En dit plan is ook gekozen als beste plan. Het gaat hier om 5 seniorenwoningen en Dolfijn Body & Mind en CraB mogen gebruik blijven maken van De Zonnebloem.

Op dit moment zijn we nog in gesprek met de projectontwikkelaar. Voor 2018 zal er nog niet concreet iets gaan veranderen in het pand.

krant-yes-blijven-zonnebloem Dolfijn Body & Mind mag blijven in De Zonnebloem

Graag neem ik je mee in de wereld van Dolfijn Body & Mind. Ik ben Nicolette en verzorg de lessen met heel veel plezier. Het is mijn passie! en ik ben heel dankbaar dat ik dit samen met jullie mag doen. Hiermee is een droom uitgekomen.

Mijn leven lang ben ik al gepassioneerd in het laten bewegen van mensen, eerder vooral fysiek en later ook op andere levels. Na 6 jaar in diverse sportscholen gewerkt te hebben, ontstaat Dolfijn Body & Mind in 2009.

Bewegingsvormen die gezond zijn voor lichaam en geest spreken vind je bij Dolfijn Body & Mind; bewegingsvormen voor jong en oud, die fijn voelen, je verrijken en waar je je prettig door gaat voelen. Ik geloof erin dat alles verbonden is: Lichaam, Geest, Emoties & Ziel. Bewegingsvormen die hiermee resoneren zijn voor mij Pilates, Yoga (Body & Mind) en Nia; en iedereen die dit aanspreekt is van harte welkom!

 

Mijn leven lang had ik rugklachten, zat als meisje bij turnen en tennissen. In mijn stewardessenperiode krijg ik een acute hernia na een val van de trap en een uitglijder op harde stenen in Kenia. De neuroloog zegt dat ik nooit meer een vooroverbuiging zal kunnen maken. Diclofenac staat standaard in mijn kast.

Als instructeur Pilates, Bodybalance en Bodypump gaat het beter, en af en toe gaat het weer mis met de rug.

2009: start Dolfijn Body & Mind – ik ga eerst alleen Pilates en Bodybalance geven ….  de rug gaat beter

2010: begin met Nia – in mijn eerste les heb ik wederom een rugblessure, maar binnen een uur wordt het veeel beter!

2011: mijn rugklachten zijn weg, wel blijf ik de Nia bewegingen nodig hebben om het te onderhouden. Inmiddels verwijzen de fysiotherapeut en osteopaat patiënten door naar mijn lessen. Diclofenac gebruik ik al jaren niet meer.

Door het beoefenen van Pilates, Yoga en Nia kan ik ook weer tennissen, skiën, mountainbiken, hardlopen en vooral ik voel me heerlijk!

“Dit gun ik iedereen en wil dit graag delen. Het is voor mij een cadeautje om mensen hierin te mogen begeleiden.”

Opleidingen die Nicolette volgde:

 • A.L.O. Acamdemie Lichamelijke Opvoeding in Groningen (1986-1988)
 • Ecole Internationale Tunon 1989, hostessopleiding (o.a. gastvrouw, communicatie, E.H.B.O.)
 • Toeristisch Management Assistente, Schoevers; voorbereiden op reisbureau incl. SEPR training, 1990
 • A.N.W.B. Informatrice  t.b.v. voorlichting en verkoop reizen, verzekeringen en artikelen, 1991 – 1992
 • Transavia Airlines, Cabine Stewardess t.b.v. gastvrouw, verkoop en vliegveiligheid, E.H.B.O. 1992 – 1994
 • Van Gend & Loos; Klantgericht Communiceren, Zakelijk Engels, Sales Training 1994 – 2000
 • Center of Self Awareness (2003 – 2005)
  • The Basic
  • The Advanced
  • The Leadership Programm
  • The Mastery
 • Basisopleiding Pilates bij de Pilates Company in Amsterdam (www.pilatescompany.com) (2003)
 • Bodybalance, Bodypump, Bodyvive (Silver) bij Les Mills (www.lesmills.com) (2003-2005)
 • Pilates & Zwangerschap bij de Pilates Company (2013)
 • Pilates met kleine ballen, Small Balls Pilates bij de Pilates Company (2014)
 • Pilates met Weerstand (therabends,  ringen/circles) bij de Pilates Company (2014)
 • Nia White Belt – 2010, Nia Green Belt – 2011, Nia Blue Belt – 2011, Nia Brown Belt – 2012, Nia Black Belt – 2013 & herhalingen/repeatings (7 daagse Nia opleidingen www.nianow.com)
 • Ageless Grace – Healthy Moving with Pleasure on a chair – Trainer Ali Allen – 2015
 • Creative Movement with Kids – Trainer: Britta von Tagen – 2015
 • Move Interval Training – Move I.T. in Rotterdam – Trainer: Ann Christiansen (maart 2016)
 • Moving To Heal – (november 2016)
 • Reiki 1,2,3 (Reikimaster Colin van Dielen (www.2-sense.nl) (2013)
 • Hotstone massage, Voetreflexologie en Indiase Hoofdmassage (bij Monique Ensink op Kemna (www.bodysoul.nu) (2015-2016)

 

MOVING-TO-HEAL rebecca