Nieuws

 

Speciaal Evenement op Zaterdag 11 januari 2020 – BHV cursus

Het kan zomaar gebeuren … overal. Iemand wordt onwel of erger. Weet jij dan wat je kan doen? In deze cursus krijg je meer kennis hoe je kan handelen in zo’n geval.

Dit wordt behandeld:
* Reanimatie
* Verslikking/ verstikking
* AED
* Stabiele Zijligging
* Epilepsie / Beroerte
* Brand
* je kan onderwerpen inbrengen die jij graag behandeld zou willen zien

Een professioneel iemand komt deze cursus geven. Deze man verzorgd deze cursus al jaren. Hij is zelf ook brandweerman. Bij belangstelling kan je horen wie deze persoon is. Gelicenseerd en bevoegd, Kamer van Koophandel geregistreerd.

Er zijn 3 poppen waarmee geoefend kan worden.

Ben je zzp-er of ben je gewoon geïnteresseerd voor jezelf, dan is deze cursus echt iets voor jou.

Investering: €65 exclusief BTW/ Factuur mogelijk. Je krijgt een geldig Certificaat.

Aanmelden via https://www.dolfijnbm.nl/?page_id=1785

Info: Nicolette Scholte-Aalbers
06 22 324 302

 

 

De verbouwing van de Zonnebloem

De lessen worden gegeven in de voormalige basisschool De Zonnebloem. Dit pand wordt nu verbouwd. Iedereen kon een plan indienen dat moest voldoen aan een aantal voorwaarden. Een daarvan was dat het duurzaam moest zijn. Ook de buurt had hierin inspraak.

Het plan van Building Design uit Zenderen won met het plan: appartementen voor 55+ers met behoud van Dolfijn Body & Mind en Creatief Atelier Borne met schilder- en keramieklessen. Deze laatste afgekort CraB zijn nu verhuisd naar het centrum van Borne.

Verwacht wordt dat de oplevering van de verbouwing zal zijn op 3 december 2019. De 7 appartementen zullen dan bewoond gaan worden.

Voor Dolfijn Body & Mind is achter het gebouw een parkeerplaats met ruimte voor 5 auto’s. Op het voorterrein komt een overdekte fietsenstalling.

De ingang is nu nog via de rode deur aan de zijkant van het gebouw. Dit wordt straks een nooduitgang. De hoofdingang voor Dolfijn Body & Mind zal dan aan de voorkant zijn. Bij binnenkomst zijn 3 toiletten, waarvan 1 invalidetoilet.

De leszaal is ongeveer 80m2 voorzien van een spiegelwand, ventilatie, eigen keuken en berghok. Koffie en thee mag zelf gemaakt worden naar behoeven. Inspirerende lectuur is aanwezig.

In de gang staan stoelen voor de deelnemers. 

 

Massage of Reiki

Volg je lessen bij Dolfijn Body & Mind, dan kan je gebruik maken van de service om je te laten masseren of een Reiki behandeling voor €30 per uur.  Je kan kiezen uit een oliemassage of een drukpuntenmassage, waarbij je je kleding aanhoudt.

Bij de massage zoeken we de knooppunten op, waarbij het wat vast zit. Door massage op die plek kan dit knooppunt oplossen. Het kan ook zijn dat je het gewoon prettig vindt, om gemasseerd te worden. Je kan hierbij zelf aangeven of er aandachtspunten zijn.

Je kan ook kiezen voor een Reiki behandeling. Dit zorgt ervoor dat de energie in je lichaam (weer) gaat stromen. In ieder lichaam stroomt energie. Misschien herken je dit: je zit achter je computer te werken, en op een gegeven moment krijg je koude handen en voeten. Of je bent moe, en je krijgt het koud. Dit is een teken dat de energiestroom stagneert. Misschien heb je stressvolle gebeurtenis of periode en je krijgt pijn in je lichaam, wellicht op een plek waar je al vaker pijn hebt gehad. Wellicht heb je al langer last van een lichaamspijn, of stress. Je voelt dat je wel wat hulp kan gebruiken.

Reiki is een methode waarbij een behandelaar jou helpt om je energie weer te laten stromen. Hiervoor ga je meestal liggen op een behandeltafel met je kleding aan, eventueel met een deken erover. Je zorgt dat je comfortabel ligt en laat je ogen zachtjes dichtvallen (als dat goed voelt).

Hierbij lig je op een behandeltafel en worden de handen vlak boven of op het lichaam gelegd. Via de handen wordt energie doorgegeven. In ieder lichaam stroomt energie. Het kan gebeuren dat deze energiestroom op sommige plekken gaat vastzitten of dat het niet meer stroomt. Een reikibehandeling kan ervoor zorgen dat de energie weer gaat stromen. Het mooie is dat je hier zelf niets voor hoeft te doen. Je ondergaat het. Je hoeft er zelfs niet eens in te geloven.

Misschien herinner je je dat je je ooit pijn deed, en dat iemand een hand op jou legde. Die hand kan dan warm aanvoelen. Die warmte, dat is de energie. En die warmte/energie kunnen we aan een ander doorgeven. Dat kan met de handen op het lichaam en kan ook met de handen iets van het lichaam af; ook dan kan je het nog steeds voelen.

Door een Reiki behandeling kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven. Als dat gebeurt gaat het weer stromen. Je zou het kunnen vergelijken met een tuinslang die dubbel zit. Het water kan er dan niet meer doorheen stromen. Als de knik eruit is, kan het weer stromen. Nou zo gaat het ook met een Reiki behandeling. De Reiki behandelaar haalt voor jou de knik er weer uit. Je hoeft er niet eens in te geloven. Je hoeft het alleen maar te ondergaan.

Voor een afspraak Bel of Whatsapp naar 0622 324 302

 

Het ontstaan van Dolfijn Body & Mind

Graag neem ik je mee in de wereld van Dolfijn Body & Mind. Mijn naam is Nicolette Scholte en verzorg de lessen met heel veel plezier. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik dit samen met jullie mag doen. Hiermee is mijn droom uitgekomen.

Mijn leven lang ben ik al gepassioneerd in het laten bewegen van mensen, eerder vooral fysiek en later ook op andere levels. Na 6 jaar in diverse sportscholen gewerkt te hebben, ben ik begonnen om zelfstandig les te gaan geven. En zo werd in september 2009 Dolfijn Body & Mind geboren.

Bewegingsvormen die gezond zijn voor lichaam en geest vind je bij Dolfijn Body & Mind; bewegingsvormen voor jong en oud, die fijn voelen, je verrijken en waar je je prettig door gaat voelen. Ik geloof erin dat alles verbonden is: Lichaam, Geest, Emoties & Ziel. Bewegingsvormen die hiermee resoneren zijn voor mij Pilates, Yoga en Nia; en iedereen die dit aanspreekt is van harte welkom!

Rugklachten

Jaren lang had ik rugklachten. Als meisje turnde en tenniste ik. In mijn stewardessenperiode krijg ik een acute hernia na een val van de trap en een uitglijder op harde stenen in Kenia. De neuroloog zegt dat ik nooit meer een vooroverbuiging zal kunnen maken. In die tijd gebruik ik met enige regelmaat een pijnstiller Diclofenac. Ook bezoek ik met enige regelmaat Fysiotherapeut en Osteopaat.

Als docente Pilates, Bodybalance en Bodypump gaat het beter, en af en toe gaat het weer mis met de rug.

2009: start Dolfijn Body & Mind – ik ga eerst alleen Pilates en Bodybalance geven ….  de rug gaat beter

2010: begin met Nia – in mijn eerste les start ik met een fikse rugblessure. Na 1 uur Nia gedaan te hebben, bedenk ik me weer dat mijn rug zo’n pijn deed. Ik heb mijn rugpijn bijna niet gevoeld. Hoe kan dit?? vraag ik mij af …

Het effect van de Nia les verbaast mij. Het laat mij plezier hebben, eenvoudige bewegingen maken die passen bij het lichaam. Het lichaam als geheel beweegt driedimensionaal, ook in het borst- en heupgebied. Dit zorgt ervoor dat de blokkade in mijn S.I. gewricht losgemaakt wordt.

2011: mijn rugklachten zijn weg, wel blijf ik de Nia bewegingen nodig hebben om het te onderhouden. Inmiddels verwijzen de fysiotherapeut en osteopaat patiënten door naar mijn lessen. Diclofenac gebruik ik al jaren niet meer.

Door het beoefenen van Pilates, Yoga en Nia kan ik ook weer tennissen, skiën, mountainbiken, hardlopen en vooral ik voel me heerlijk!

“Dit gun ik iedereen en wil dit graag delen. Het is voor mij een cadeautje om mensen hierin te mogen begeleiden.”

Opleidingen die Nicolette volgde:

 • A.L.O. Acamdemie Lichamelijke Opvoeding in Groningen (1986-1988)
 • Ecole Internationale Tunon 1989, hostessopleiding (o.a. gastvrouw, communicatie, E.H.B.O.)
 • Toeristisch Management Assistente, Schoevers; voorbereiden op reisbureau incl. SEPR training, 1990
 • A.N.W.B. Informatrice  t.b.v. voorlichting en verkoop reizen, verzekeringen en artikelen, 1991 – 1992
 • Transavia Airlines, Cabine Stewardess t.b.v. gastvrouw, verkoop en vliegveiligheid, E.H.B.O. 1992 – 1994
 • Van Gend & Loos; Klantgericht Communiceren, Zakelijk Engels, Sales Training 1994 – 2000
 • Center of Self Awareness (2003 – 2005)
  • The Basic
  • The Advanced
  • The Leadership Programm
  • The Mastery
 • Basisopleiding Pilates bij de Pilates Company in Amsterdam (www.pilatescompany.com) (2003)
 • Bodybalance, Bodypump, Bodyvive (Silver) bij Les Mills (www.lesmills.com) (2003-2005)
 • Pilates & Zwangerschap bij de Pilates Company (2013)
 • Pilates met kleine ballen, Small Balls Pilates bij de Pilates Company (2014)
 • Pilates met Weerstand (therabends,  ringen/circles) bij de Pilates Company (2014)
 • Nia White Belt – 2010 – Hamburg/ Duitsland – Trainer: Ann Christiansen (www.nianow.com)
 • Nia Green Belt – 2011 – Melle/ België, Trainer: Ann Christiansen
 • Nia Blue Belt – 2011 – Hamburg/ Duitsland – Trainer: Ann Christiansen
 • Nia Brown Belt – 2012 – Portland/ U.S.A. – Trainers: Debbie Rosas & Ann Christiansen, Co-trainers: Helen Terry, Caroline Kohles, Winnalee Zeeb 
 • Nia Blue & Brown Belt Repeating 2013 – Hamburg/ Duitsland, Trainer: Ann Christiansen
 • Nia Black Belt – 2013 – Portland/ U.S.A. – Trainers: Debbie Rosas & Ann Christiansen
 • Nia First Degree Black Belt – 2019 – Hamburg/ Duitsland – Trainer: Debbie Rosas
 • Ageless Grace – Healthy Moving with Pleasure on a chair – Trainer Ali Allen – 2015
 • Creative Movement with Kids – Trainer: Britta von Tagen – 2015
 • Nia – Move Interval Training – Move I.T. in Rotterdam – Trainer: Ann Christiansen (maart 2016)
 • Nia – Moving To Heal – (november 2016)
 • Reiki 1,2,3 (Reikimaster Colin van Dielen (www.2-sense.nl) (2013)
 • Hotstone massage, Voetreflexologie en Indiase Hoofdmassage (bij Monique Ensink op Kemna (www.bodysoul.nu) (2015-2016)
 • Dru Yoga Teacher Training (maart 2018 – heden)