Bali fb cover

Bali reis met Yoga, Nia en Pilates

19 februari 201726 februari 2017 (of langer …)

Een week om het mooie eiland Bali in Indonesië te ontdekken!

Wat kan je verwachten bij deze reis? Inbegrepen is:

 • hotelovernachting in prachtige kamer met douche, airco, klamboe over je mooie bed, het zijn aparte huisjes rondom het zwembad of meer naar achteren liggend tussen de palm- en bananenbomen
 • verlengen kan voor deelnemers voor € 55 per nacht voor 1 of 2 personen, dus dezelfde prijs als je alleen of samen de kamer gebruikt.
 • dagelijkse Yoga, Pilates en Nia dans lessen ( de lessen worden gegeven door Nicolette Scholte-Aalbers; Nicolette heeft 13 jaar lesgeefervaring en is Pilates, Yoga en Nia Black Belt Teacher)
 • ontbijt en diner (het heerlijkste eten, waarvan groenten en fruit uit eigen organische tuin, maak je wensen kenbaar, ook vegetarisch of veganistisch is mogelijk)
 • 1 massage in het hotel
 • vervoer per taxi van en naar het vliegveld van Denpasar – Transfer. Een taxichauffeur komt je ophalen bij het vliegveld. Je kan hem herkennen aan een bordje met jouw naam erop. Deze rit duurt ongeveer 1,5 uur. Op je terugreis word je weer naar het vliegveld gebracht.
 • Balinese kookles; met een taxi gaan we naar een traditioneel Balinees huis, waarbij buiten gekookt wordt op een traditioneel vuur. De maaltijd gaan we samen bereiden en daarna ook samen opeten. Heel gezellig en erg lekker!
 • Zilver Workshop; per taxi gaan we naar een Balinese Lodge. Daar maak je je eigen ontwerp voor een zilveren ring, armband, ketting of oorbellen. Je leert en krijgt hulp hierbij en gaat naar huis met je zelfgemaakte sieraad. Je zal jezelf nog verbazen. In maart deed ik dit met een groep en echt iedereen, ook degene die dachten dat ze er niet goed in waren, gingen met een mooi exemplaar weer naar huis. De lodge ligt tussen de rijstvelden, echt prachtig. Er wordt thee en fruit geserveerd. Dit gaan we doen in de middag.
 • Op vrijdagavond bezoeken we de Barong Dance. Deze traditionele dans beeld een verhaal uit gedanst door vrouwen en ook mannen. Op gamelans wordt er muziek bij gemaakt; echt een unieke ervaring die je niet mag missen als je Bali bezocht hebt. Tegenover ligt het koninklijk paleis wat ook de moeite waard is om kosteloos te bezoeken.
 • Village Tour; een uiterst vriendelijke gids gaat je rondleiden door de tuinen die horen bij het hotel. Hij legt uit welke bomen, planten en kruiden het zijn. Heb jij ooit bijvoorbeeld een kaneelboom gezien, of vanille? Er zijn zelfs blaadjes waar ze hun tanden mee poetsen! Daarna loop je langs de rijstvelden, lange uitgestrekte groene velden. De gids vertelt over de rijstsoorten, hoe het verbouwd wordt, heel interessant. En de uitzichten zijn prachtig, echt midden in de natuur. De tocht vervolgt langs kunstenaars, wiens schilderijen je mag bewonderen. De mensen zijn erg gastvrij. Toen ik er was kregen we thee en zelfgemaakte soort pannekoekjes. Ze laten erg graag zien wat ze maken en kunnen het geld goed gebruiken. Het is hun inkomen.
 • bij het hotel kan je gebruik maken van een Shuttle bus wat 4 keer per dag naar Ubud rijdt. Ubud is de grotere plaats die 9 km verderop ligt. Ubud heeft leuke marktjes, winkels, restaurants, kunst, Monkey Garden. Ook zijn daar massagesalons waar je voor een paar euro je kan laten masseren, en echt een uur he! De massage die je in het hotel krijgt is in een veel luxere omgeving, maar alsnog is je laten masseren in Ubud als je ervan houdt een aanrader!
Dan is er ook nodig voldoende vrije tijd tussendoor. Misschien wil je lekker relaxen bij het zwembad of zelf dingen gaan bekijken of ondernemen op Bali. Bewust is niet alles ingevuld, iedereen heeft ook weer verschillende wensen.
Voor ongeveer € 40 per dag kan je er een taxi huren en laat je je overal heenrijden. Vaak kan de taxi je ook adviseren en vertellen wat er te doen is.
full_master-room-villa-saraswati_1464332349 full_full_pool_1423712517_1464336046

Wat is er te doen op Bali?

rice-fields-woman holy-spirit-temple-2 bali-relax-sea bali-boat bali-amed-fishes holy-spirit-temple-3  bali-map-2  P1020628 bali-tempels balinese-dance  holy-spirit-temple-2  holy-spirit-temple-4 holy-spirit-temple-5 holy-spirit-temple-ceremony holy-spirit-temple monkey-garden  rice-fields tempel bali-cycle

 • Holy Spirit Temple of andere temples; er zijn er veel in Bali. De cultuur gaat lang terug in de tijd.
 • Snorkelen en beleven of je in een aquarium met tropische vissen zwemt, prachtige gekleurde vissen ga je zien!
 • Mount Batur Vulkaan (je kan hem van afstand bekijken wat prachtig is of als je hem wilt beklimmen starten er tochten die al om 2 uur ’s nachts beginnen!)
 • Originele Balinese Stad
 • Koffie en Thee Plantage ( je ziet hoe thee en koffie aan de planten groeit, hoe het groeit, geplukt en gebrand wordt. Ondertussen loop je als het ware in de jungle. Misschien wel je wel eens in Burgers Bush geweest? Nou zoiets, maar dan life!
 • Rijstvelden (de mooiste is heel groot en is gevormd met terrassen, je kan er ook tussendoor lopen op aangelegde smalle paadjes. Echt een plek voor de prachtigste foto’s! Verder zie je over heel Bali veel rijstvelden. Fijn is een gids die je erover vertelt, alleen kijken is ook al mooi)
 • Winkels en markten in bijvoorbeeld Ubud of in andere plaatsen op Bali; denk aan kleding, beeldjes, omslagdoeken, ook yoga en danskleding en veel goedkoper vaak en ook heel uniek, veel kunst in de vorm van schilderijen en beelden of meubels. Je kan het laten verschepen. Als je dit leuk vindt, houd ruimte in je koffer, of … neem kleding mee om weg te geven en creëer zo ruimte in je koffer
 • bezoek de restaurants en geniet van het heerlijkste eten. Zo kan je ook zelf op onderzoek gaan voor jouw heerlijke lunch, en echt dat hoeft niet veel te kosten, en dan bedoel ik echt een paar euro.
 • Dolfijnen reizen … wow! Je kan met een bootje de zee op en dolfijnen zitten er genoeg. Als je meegaat, vertel ik je de plekken waar je dat kan doen. Bij meer animo kunnen we hier ook een trip van maken met elkaar.

Denk verder aan een reis- en annuleringsverzekering. Deze sluit je af bijvoorbeeld bij de ANWB of een verzekeringskantoor. sneak preview of the hotel << click here to see the hotel NIET inbegrepen in deze reis is:

 • jouw vlucht ; vluchten vind je rond de € 620 op www.skyscanner.nl bijvoorbeeld van Amsterdam naar Denpasar Bali en retour. Boek je vlucht tijdig, dit kan je enorm schelen! Hoe langer je wacht des te duurder kan het worden.
 • niet inbegrepen is jouw reisverzekering. Wij adviseren deze zelf te regelen bij bijv. ANWB of verzekeringskantoor.
 • annuleringsverzekering ; regel dit zelf als je het nodig vindt. Wij adviseren om dit wel te doen.

We hebben een programma met Yoga, Pilates en Nia dans in de ochtend en avond. Je kiest zelf wanneer je mee wilt doen. Wij adviseren naar je lichaam te luisteren, en dat te doen wat fijn en gemakkelijk voor je voelt.

IMG_9687

We verblijven in een mooi hotel 9 km van Ubud. Het hotel ligt in prachtige groene natuur tussen de bananenbomen en palmbomen. We ontbijten en dineren in het restaurant van het hotel. De groenten en fruit komen uit hun eigen tuin. Je kan je wensen aangeven als je vegetarisch of veganistisch wilt eten. Als je juist van vlees en vis houdt, dan kan dat ook. Het eten is er werkelijk verrukkelijk en de mensen van het hotel zijn enorm aardig. Vanuit het restaurant kijk je uit op het zwembad. De kamers zijn voorzien van airco, douche, klamboe, ruime kasten en een eigen terras met ligbedden, tafel en stoelen. Gedurende de week kan je je afspraak maken om je een uur te laten masseren in het hotel bij de Spa. Dit hoort bij het arrangement van deze reis. full_family-room_1464331702 full_full_pool_1423712517_1464336046 full_full_restaurant_1423712528_1464332904 full_master-room-villa-saraswati_1464332349 full_twinbed-room_1464332146full_full_spa-reception_1423712528_1464336374 Het hotel heeft een shuttle busje wat je 4 keer per dag naar Ubud kan brengen en weer op kan halen op een afgesproken plek in Ubud. Dit hoort ook bij het arrangement. Inbegrepen in de reis is de transfer van en naar de luchthaven Denpasar. Je kent jouw taxichauffeur aan het bordje met jouw naam erop. Naar het hotel duurt ongeveer 1,5 uur met deze taxi. Tijdens de week kan je meedoen aan:

 • een Balinese Kookles:

 IMG_9567  IMG_9568

 • Op vrijdag avond gaan we kijken naar deze Barong Danceeen traditioneel verhaal wordt uitgebeeld in een dans begeleid met Balinese live muziek. Een unieke ervaring … het duurt ongeveer 2 uur. IMG_9732
 •  een Zilver Workshop; hier ga je zelf je eigen zilveren sieraad maken. Met een taxi word je naar een mooi traditioneel Balinees buitenlocatie gebracht. Ondertussen krijg je thee en het heerlijkste fruit. Leer hier je eigen ontwerpje te maken en met hulp ga je naar huis met je eigen unieke sieraad.
 •  Tocht met een gids door de tuinen van het hotel waarin de groenten, fruit en kruiden worden verbouwd. Onze vriendelijke gids vertelt je alles hierover. Enig idee hoe kaneel groeit? Of vanille? Wel eens gehoord van het exotische fruit Mangoustine? Alle groenten, fruit en kruiden die gebruikt worden in het restaurant van het hotel komen uit deze tuinen, biologisch en organisch. Ook als je vegetarisch of veganistisch wil eten kan je je hart hier ophalen. Er wordt ook vlees, vis en andere dierlijke producten geserveerd. Nasi goreng in de ochtend is heel normaal op Bali, en je kan ook kiezen voor Oriental Breakfast met broodjes, eitje, enz.

P1020439

Naast het aangeboden programma is er genoeg tijd om je eigen dingen te doen, te bekijken of te relaxen. Wil je je reis verlengen, dan kan je voor € 55 een kamer langer reserveren. Deze prijs is alleen voor deelnemers van deze reis. Met een taxichauffeur kan je het eiland verkennen voor € 40 – € 50 per dag. Jullie spreken samen de prijs af. Een onvergetelijke ervaring.

Bezoek de koffieplantages … P1020534

Of  huur een scooter, bezoek de temples; het is aan jou, doe mee aan het programma met dat wat je leuk vindt en kies ook je eigen dingen. Maak er je droomreis van! Ik bied jouw deze mooie reis nu in september aan voor € 999! Dat is € 251 korting. Nou? komt deze reis op jouw menu te staan voor 2017? Ik verheug me erop samen een prachtige tijd in Bali te mogen beleven. Ik ben verliefd geworden op Bali, prachtige natuur, vriendelijke mensen, veel te bekijken en een heerlijke temperatuur. En als er al een buitje valt, is het daarna weer prachtig lekker weer. Ik kan niet wachten …

Investering:

SPECIAL BIRD                   : € 999 bij boeking voor 1 januari; Aanbetaling € 250,                                                                                                                  rest van het reisbedrag voor 1 januari 2017.

EARLY BIRD                       : €1250.  Aanbetaling € 250 bij boeking, rest voor 15 januari 2017.

BEAUTIFUL BIRD            : €1350.  Boekingen na 15 januari betalen de volledige reissom ineens.

Deze prijs is gebaseerd op het delen van een kamer. Je kan hierbij je voorkeur aangeven met wie je de kamer wilt delen. Als je alleen de kamer wilt gebruiken, is dit mogelijk met een toeslag van € 350.

AANBETALING: € 250 en hiermee is jouw plek gereserveerd. Zodra je het aanmeldformulier hebt ingevuld nemen wij contact op over de betaling. Per e-mail krijg je verdere details. Schrijf je hier in voor deze Bali reis: REGISTRATION FORM BALI Wil je liever 2 weken of een paar dagen langer? Dit kan in overleg en wordt gekeken naar de beschikbaarheid. Voor deelnemers van deze reis zijn de kosten € 55 per nacht voor een kamer voor 1 of 2 personen. (1 pers bedden zijn ook mogelijk) Per e-mail zullen wij uw boeking bevestigen. Neem graag contact met ons op als u binnen 1 week niets vernomen heeft. Tel.: 0622 324 302 Als u vragen heeft, vul dan graag het contactformulier op deze website in.

Reisdocumenten en visum

bron: http://www.balitravel.nl/reisvoorbereiding Voor Indonesië heeft U een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is. Tijdens de vlucht krijgt u een inreisformulier dat tot het vertrek in het paspoort blijft. Als toerist kunt u maximaal twee maanden in het land verblijven. Naast een geldig paspoort heeft u ook een visum nodig. Bij een verblijf tot maximaal 30 dagen kunt u (Nederlanders en Belgen) dit visum bij aankomst in Denpasar kosteloos verkrijgen. Dit kosteloze visum kan niet worden verlengd, dus verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient u het visum al vóór vertrek te regelen. Indien u niet de Nederlandse/Belgische nationaliteit heeft, raden we u aan contact op te nemen met de ambassade om te controleren welke regels in dat geval gelden.

Geneesmiddelen en vaccinaties

bron: http://www.balitravel.nl/reisvoorbereiding Geneesmiddelen Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken, is het aan te raden deze geneesmiddelen in voldoende mate mee te nemen. Het is mogelijk dat deze medicijnen op Bali en overig Indonesië niet verkrijgbaar zijn. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee. Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft is het raadzaam dat uw arts dit advies in het Engels uitschrijft, dit om bij een eventuele artsenbezoek taalproblemen te voorkomen.Voor meer informatie kunt u terecht bij uw huisarts. Aan te raden is om een medisch paspoort mee te nemen. In het Europees Medisch Paspoort worden gegevens vermeld over medicijngebruik, ziekten en aandoeningen. Het is tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar, onder meer bij huisartsen en apotheken Als u geneesmiddelen meeneemt op reis die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moet u voor deze geneesmiddelen een gelegaliseerde Engelstalige medische verklaring bij u hebben. Het reizen met deze geneesmiddelen zonder verklaring is strafbaar. Op www.hetcak.nl vindt u welke geneesmiddelen onder de Opiumwet vallen en hoe u deze verklaring kunt aanvragen om problemen te voorkomen. De verklaring is een jaar geldig na de door u opgegeven ingangsdatum. Vraag de verklaring minimaal vier weken voor vertrek aan. Het is raadzaam zelf een reisapotheek met reguliere geneesmiddelen mee te nemen zodat u deze niet ter plaatse hoeft aan te schaffen. Vaccinaties Voor Bali zijn geen inentingen verplicht. Raadpleeg voor actuele informatie echter altijd tijdig uw huisarts of de        GG & GD. U kunt ook meer informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584. Malaria De meer toeristische gebieden als Java & Bali zijn malariavrij, maar er zijn nog altijd risicogebieden. Neem maatregelen als klamboes, muggenolie en/of muggenwierook. In het hotel hangen klamboes boven de bedden.

rice-fields-woman

English:

Explore Bali Yoga Nia Pilates

19 februari 201726 februari 2017 (or longer … expand your stay, scroll down for info)

One week of exploration the beautiful isle of Bali in Indonesia!

Bali-pool sneak preview of the hotel << click here to see the hotel The retreat includes:

 •  your stay in beautiful hotel in quiet green area 9 km from Ubud. The room is airconditioned. SPECIAL PRICE: register before January 1st at www.dolfijnbm.nl . For participants of this Bali Retreat: stay more days for only € 55 a night (1 or 2 persons each room for the same price)
 • daily Yoga, Nia and Pilates classes (Nia Black Belt Nicolette is your teacher, also for the Pilates and Yoga, 13 yrs experienced and licensed)
 •  breakfast and dinner (lovely food from organice garden, optional vegetarian or vegan is possible)
 •  massage (one hour Balinese massage in the hotel is included)
 •  transfer from/to Denpasar airport; you will be picked up at the airport. You will recognize your driver; he’ll show a sign with your name.
 •  Balinese cooking class ; together with friendly Balinese we will make and eat Balinese food
 •  Silver Making Jewelery Workshop ; afternoon program in a beautiful lodge you will learn making your own design and taking it home! Choose a ring, bracelet, neklace or earrings. Tea and fresh fruit is served.
 •  visit Barong Balinese Dance ; Balinese dance a legend story accompanied with Balinese music, Unique!
 • Village Tour; a guide will tell you all about the plants and herbs of the hotel’s organic garden, continuing along the ricefields and the village
 •  free shuttle bus to Ubud; every day 4 times you can use this shuttle bus. Perfect for shopping, restaurants, art, jewelery, yoga, massage, Monkey Garden
 • free time in between; there is enough free time to choose your own. You can relax at the pool or maybe you rent a taxi (about € 40 a day) and visit
  • Holy Spirit Temple or other temples; there are a lot of them in Bali. The culture goes back
  • Mount Batur Vulcano (trips starting at 02:00 hrs in the night to climb up or you enjoy during the day the view at this Vulcano, which is gorgeous as well)
  • Original Balinese City
  • Coffee and Tea Plantage
  • Rice Fields (there are a lot, and also the biggest Terrace Rice Field which is gorgeous to see and take a hike through it)
  • Shops and Markets; Silver Jewelery, Batik, Sarongs, Clothings Regular/Yoga/Dance/OwnDesign, Shiva/Ganesh/… statues, Food, Art, ….
  • Visit the sea (choose 1 or 2 days during the week, I can guide you how to book your room at the sea. Your hotel is about 2 hours from the sea)
  • Dolphin trips ; ask me about the possibilities. This is one of my desires as well. Maybe we go as a group.

NOT included:

 • your flight ; the prices are lower if you book earlier.
 • travel insurance
 • cancellation insurance

We will have a programm with a choice of Yoga, Pilates and Nia Dance in the morning and evening. You choose which your body tells you to join in; do whatever feels good. IMG_9687                    IMG_9306 We will stay in the beautiful hotel near Ubud. The hotel is situated in stunning nature area amongst bananatrees and palmtrees. The hotel delivers delicious organic food out of their own garden. You can eat whatever you desire; vegetarian, vegan, or if you love meat and fish they’ll have it. The retreat includes your breakfast and dinner. There is a beautiful pool and one Balinese Massage in the hotel is also included. full_family-room_1464331702 full_full_pool_1423712517_1464336046 full_full_restaurant_1423712528_1464332904 full_full_spa-reception_1423712528_1464336374 full_master-room-villa-saraswati_1464332349 full_twinbed-room_1464332146 The hotel has a shuttle bus to Ubud 4 times a day, which you can use for free. Your transfer is included; a friendly taxi driver will pick you up at the airport with your name on a shield to welcome and bring you to the Hotel. During the week you can join (all included) : * a Balinese Cooking Class,  IMG_9567  IMG_9568 * visiting a Balinese Barong Dance; a traditional story will be shown with live Balinese music IMG_9732 * a Silver Workshop (you’ll make your own silver jewelry!), * Walking Tour through Organic Garden, Rice Fields and Village. Our friendly guide will tell you all about the plants, herbs and trees. Did you ever see a Cinnamon tree, Vanilla, exotic fruits like Mangoustine? All the fruits, vegetables and herbs are fresh and coming from this garden. Please tell us if you prefer vegetarian or vegan food. P1020439 There is enough time to do your own of exploring Bali and shopping in Ubud. For free you can go into the Royal Palace. We will show you around in Ubud; there is a local market (Pasar Malam), Batik, Silver, Other Jewelry, wooden statues, … Opportunity to rent your driver for a day approximately €40-€50 / U$45-55; arrange it with the driver. The hotel has also its own drivers. They speak English and are very friendly. You can go to Holy Spirit Temple, Bali has a lot of gorgeous temples, Traditional Balinese Village, Coffee and Thee plantage, snorkling in the sea (like a living aquarium!), Rice Fields, swimming with Dolphins, Diving, go to the Vulcano to look at or to climb it, have a mountainbike tour, visit and relax at the sea. Or rent a scooter if you dare … P1020534 It is all up to you, make it your most beautiful stay. Or maybe you just follow the programm or a part of it and rest at the pool and take the shuttle bus to Ubud. The shopping in Ubud is really amazing. Imagine buying your beautiful clothings for very affordable prices, also yoga and dancing clothes are awesome!, jewelry, shoes, Balinese art, Batik, and and … How about exploring Bali?? You’ll love it! Lovely weather, a lot of culture and relaxing atmosphere with friendly people. Mostly sunshine and showers don’t take too long, they just fresh up the lovely environment. http://www.holiday-weather.com/bali/averages/ – Nicolette Payment options: SPECIAL BIRD          : € 999 register before January 1st, Deposit € 250 by registration,                                                                                                                                 Full payment before January 1st 2017 EARLY BIRD              : €1250. Deposit € 250 by registration,Full payment by 15 January 2016 BEAUTIFUL BIRD   : €1350. Registrations after January 15th, Full payment at once. This price is based on sharing your room. If you prefer a single room that is possible too; Single room supplement: € 350 Deposit: € 250 required to secure your spot. Pay by direct deposit to Dolfijn Body & Mind. We will send you the details after registration.

Register here: REGISTRATION FORM BALI

You better love 2 weeks? Just let me know and we will check the availability. (USD 55 for participants of the retreat for 1 night for suitable for 1 or 2 persons) The room has 2 single beds which can be as a double bed or separate with a mosquito net, shower, toilet, closets, your own terrace with table, chairs and a deck chair) Please let me know if you are interested. We will confirm your booking by e-mail and letting you know about the payment. I am looking forward to have you in this beautiful retreat!!